torsdag 23. desember 2010

GOD JUL!


Ønsker alle en riktig god jul og et godt nyttår!

søndag 19. desember 2010

Chai latte alla Annette..

Annettes Chai latte...
Godt på kalde vinterdager og som førjuls kos!



Ingredienser:

Chai te (Solberg & Hansen, dette er den beste)
Chai sirup
Melk



Har du melkesteemer kan du selvfølgelig bruke denne. Det har ikke vi, men en kjele til oppvarming og stavmikser fungerer også fint.

Fyll ca. 2/3 av glasset med chaite...
Hell i så mye sirup du vil også har du steemet melk og litt kanel på toppen... 


NYT...


torsdag 16. desember 2010

Laks...

Marie og Betina lager laksemat...


Ingredienser:

2 laksefileter
2 tomater
4 champinjong
1/2 brokkolie
1 løk
ingefær
hvitløk
chilli
2 pk. Swet chilli & garlik wok saus


Del opp alle grønnsakene i biter 
(pass på at bitene ikke blir for små)

Hakk opp chilli, ingefær og hvitløk.
Legg dette over laksefiletene.
Så legger du filetene over grønnsakene i en ildfastform...
Ha så wook sausen over.
Kan sikkert være godt med andre smaker også...

La det stå i ovenen på 200 grader i ca. 20 min, til laksen er gjennomstekt...
Smaker godt med litt pasta eller ris til...


Velbekomme!

søndag 12. desember 2010

JULEFERIE!! Cinnamon rolls...

Hei på dere... 

Tilbake til livet etter eksamen i går. Deilig å få det overstått! 
I kveld står det pakking og cinnamon rolls på planen. 
I morgen blir det road-trip over fjellet, hjem til Oslo på juleferie.
 Anledningen er litt oppmuntring til mine flinke samboere som leser til siste eksamen før jul.  Kanskje det også blir litt sadder i bagasjen på turen over fjellet;)


Ingredienser:

9 dl hvetemel
1 dl sukker
150 g smør
3, 5 dl melk
50 g gjær
2 ts kardemomme 

Kanel, smør og sukker til snurrefyll. Melis og vailjesukker til topping ;)

Smelt smørret. Bland sammen det våte og sukker i en bolle og det tørre i en annen...
Ha så litt og litt av melblandingen over i bollen med det våte mens du rører godt. Kna så deilgen godt sammen med hendene før du legger den til bake i bollen. Dekk den til med plast og la den heve i ca. 1 time...



Elt deigen godt. Kjevl deigen flat...



Smør på smør, og godt med kanel og sukker...




Rull så deigen sammen til en lang pølse... 


Skjær den opp i biter...


...og legg de inntil hverandre i en form... 


La de heve under et håndkle i ca. 30 minutter...  


...pensle de gjerne med litt egg  du setter de i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter...


La de hvile litt etter du har tatt de ut av ovnen, før du tar på glasur... 
(Bland sammen melis, vaniljesukker og litt vann)



mmm...

LYKKE TIL PÅ EKSAMEN!


torsdag 9. desember 2010

Pasta med laks...



Ingredienser:

til ca. 5 personer
5 laksfileter
4 tomater
2 løk
hvitløk
olivenolje
ca. 3 dl matfløte
sweet chillisaus
1 chilli

Hakk løk, hvitløk, tomat...


Stek løk, og chilli til løken blir gjennomsiktig...


Del laksen i biter...


Legg laksen i pannen over løken...


Vend laksen og stek den til den er lyserosa på begge sider...


Ha i tomatene...


Fløten og smak til med sweet chillisaus... 
La det koke opp, smak til med litt salt pepper og litt sukker om du vil...


Kok fersk tagliatelle ha det i en form og hell lakseblandingen over...
mmm...

....


Velbekomme! 

søndag 5. desember 2010

Julestemning og pepperkakebaking i Rosenbergsgate...

Det er desember og andre søndag i advent!

Tid for litt julelyd og julelukt i Rosenbergsgate ;) 
Med "Home for christmas" av Maria Mena på repeat bakte og pyntet vi pepperkaker for å få litt julestemning... 
Det virket og vi våknet til godlukt i leiligheten og snø ute. Før vi tuslet bort på skolen for å lese til eksamen... 

Nå kan julen bare komme ;)

                      

 











  




 

GOD JUL!

torsdag 2. desember 2010

Spinat- og pølsepai...




Ingredienser:

Bunn
3 dl grovbakst
1,5 dl grovmalt, sammalt hvete
150 g smør
5-6 ss vann
(eller som bunnen til "tun tærte", jeg hadde bare ikke mer grovbakst denne gangen;))

Fyll
3 stk kylling- og kalkunpølser
4 egg
150 g feta
1 dl fløte
375 g dypfryst spinat
1 båt hvitløk
1/2 ts salt
1/2 ts pepper

Del opp smørret i terninger. Ha det i en bolle... 



...og bland smørret sammen med melet og vannet, bruk hendene til å kna det sammen...
Dekk til med plast og sett det i kjøleskapet i ca. 30 minutter...


Smør så en paiform før du klemmer deige ut i formen.

Prikk paibunnen med en gaffel og forstek bunnen på 220 grader i ca. 15 minutter...




Visp sammen egg...



 Smuldre fetaosten med en gaffel...


 Klem vannet ut av den tinte spinaten...


Hakk hvitløk. Ha alle fyll ingrediensene i en bolle og bland det sammen...


Legg pølsene i den forstekte formen...


...hell fyllet over. 



Strø gjerne litt ost på toppen...


Stek i 25 minutter til på 220 grader...


                                




Godt med salat til. Jeg hadde litt hjemmelaget potetmos og gulrøtter, godt det også ;)






Velbekomme!