torsdag 27. januar 2011

Mors ostekake...



Ingredienser: 
1 pk sitrongele
175 g smeltet smør
1 pk bixit kjeks
1 pk philadelphia
ca. 120 g melis
1 beger med rømme
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
1 pk bringebærgele


Løs opp sitrongeleen i halv vannmengde, ellers som på pakken og avkjøl...

Knus en pakke bixit kjeks i en blender eller med stavmikser. 
Ta ut bunnen på en kakeform og sett den på et fat med bakepapir...
Bland den knuste bixiten med smør og fordel i en kakeformen...


Philadelphian røres med melis til den blir glatt og klumpfri. Rør så inn rømmen. 
Stivpisk kremfløte og ha i sammen med vaniljesukkeret. Hell så sitrongeleen oppi...
Løs så bringebærgeleen i vann å samme måte som med sitrongelen, i halv vannmengde...
Avkjøl og hell over kaken. La så kaken stå i kjøleskapet til den skal serveres...





Alltid en slager. Mmmm..

søndag 23. januar 2011

BBQ- Scampi..

Denne retten er veldig god som forrett eller som en tapasrett. Serveres gjerne med litt godt brød til, mmmm...


400 g scampi
4 ss smør
1 dl god olivenolje
1 ss worcestershire saus
4 pressede hvitløksfedd
4 ts sitron
2 ts hakket persille
1/2 ts paprika pulver
1/2 ts basilikum
1/2 ts timian
1/2 ts oregano
1/2 ts kajenne pepper
Et par dråper tabascosaus
1/2 ts salt

Tin rekene på avispapir. Ha de andre ingrediensene i en liten kjele, varm opp uten at det koker. Avkjøl krydderblandingen. Legg rekene i en ildfastform og hell blandingen over rekene. La det trekke i 20-30 minutter, rør av og til. Forvarm ovenen på 160 grader, sett de så i ovenen i ca. 8 minutter... 


Velbekomme!

søndag 16. januar 2011

Tom Ka Gai...



Ingredienser:
ca. 2 (store) posjoner

2 kyllingfileter
4 dl kyllingkraft
ca. 50 g frisk ingefær
1 fedd hvitløk
2-3 stk sitrongress
2 ss fiske saus
1 stk lime
1 boks med kokosmelk
3-4 limeblader
1 paprika
2 gulrøtter
1/2 pk asparges topper
1 chilli

Du kan selv velge litt hvilke grønnsaker du vil ha oppi. Ta det du har...

Finkutt ingefær, hvitløk og sitrongress...
... Kok opp kyllingkraften...



 ...legg i finkuttet ingefær, hvitløk, chilli og sitrongress og la det småkoke i 3 minutter...



Skjær kyllingfiletene i biter og ha dem i kraften. Kok videre i 2 minutter...


Tilsett resten av ingrediensene...


Trekk til side og sjekk at kyllingen er ferdig kokt...
Ha gjerne nudler i. Også godt med litt ekstra lime "on the side"...


Velbekomme ;)

tirsdag 11. januar 2011

"Sitroncurd"


Ingredienser: 

  • skall av 2 sitroner 
  • 2 dl friskpresset sitronsaft (ca. 6 sitroner)
  • 2½ dl sukker
  • egg
  • 125 g smør



Ta skallet av sitronene,gjerne i strimler. 
Press sitronsaften av 6 sitroner. 
Ha sitronsaft, skall, sukker og egg i en kjele. 
Rør i blandingen over svak varme til det tykner, men ikke koker.
Pass på å rør godt og ikke har for høy varme, da er det fare for at det blir eggerøre med sitronsmak. Og det er nok ikke så godt.


Ta kjelen av platen og visp inn smøret, delt i små biter. 
Godt å server som marmelade, til kjeks og brød.
Veldig godt på ost... 
Enkelt å lage og hyggelig å gi bort i en søt krukke med en liten hilsen på ;)

oppskriften er hentet fra Tine.no

fredag 7. januar 2011

BLÅBÆRPAI...

Enkel og god blåbærpai...

Ingredienser:

175 g smeltet smør
3 dl sukker
3 dl mel
3 dl havregryn
Bær eller syltetøy i ønsket mengde
2 ss maisenamel

Bland sammen mel, sukker, havregryn og smør i en bolle….


Bruk en ildfastform. Smør formen og ha blandingen oppi. Trykk den litt opp langs kanten...


 Ha bærene/syltettøyet oppi formen, dryss ca 2 ss maisenamel over bærene 
(evt. også 2 ss sukker om du bruker uskrede bær)…


Strø gjerne litt av bunnen over bærene om det er noe til overs…


Stek så på 180 grader i ca. 1 time…
Veldig godt med is til… Velbekomme ;)