lørdag 11. juni 2011

Biscotti...


Ingredienser:

  • 2,5 dl grovhakkede mandler
  • 50 g pistasjnøtter
  • 1 ss revet appelsinskall
  • 100 g smør
  • 1½ dl sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • egg
  • 3½ dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver


Hakk mandler og pistasjnøtter for hånd eller med en stavmikser eller kjøkkenmaskin...
 Vask og rasp appelsinen. Pass på å bare ta med det ytterste skallet. Den hvite delen av skallet har en litt bitter smak...


Smelt smør og bland alle ingrediense sammen i en bolle...
Del deigen inn i to eller tre flate pølser på et stekebrett med bakepapir...




Stekes på 200 grader i 15 minutter... 
Del de så opp i biter og sett de opp som vist på bildet...



Stek så på 50 grader til de er tørre...
Avkjøl på rist...

Velbekomme!



Oppskriften er hentet fra tine.no

søndag 5. juni 2011

Pavlova- à la Agnes...



Ingredienser:

4 eggehvitter 
4 dl sukker
2 dråper klar eddik eller sitron
bær
1 liter vaniljeis

Bruk 1 eggehvite per dl. sukker. 4 eggehvitter dekker en langpanne...

Pisk sammen eggehvittene og litt under halvparten av sukkeret+ en dråpe eller to med eddik (det er det som gjør røren stiv) helt til du kan ta bollen opp ned uten at noe renner ut...
Rør så forsiktig inn resten av sukkeret...



Så fordeler du alt utover en langpanne med bakepapir...
 Stekes i ovenen på 125 grader i ca. 1 1/2 time...



La den avkjøle på rist, så tar du is og...



... bær utover marengsen ;)  


mmmmm...