Grunnoppskrift til pizzadeig:
til ca. 4 personer
25 g gjær
2,5 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
1/2 ts salt
6-7 dl hvetemel
Løs opp gjæren i det lunkne vannet.
Tilsett olje og salt og mesteparten av melet, og arbeid deigen til den blir smidig.
Tilsett mer mel etter som du trenger.
Når deigen kjennes ferdig dekkes den til med et kjøkkenhåndkle og la heve på et lunt sted i ca. en time.
Kan også lages dagen i forveien, bruk da kjølig vann og sett deigen i kjøleskapet over natten. Da blir den veldig luftig og fin ;)

CREME FRAICH PIZZA
Ingredienser:
creme fraich
champinjong
rødløk
tomater
fersk mosarella
spekeskinke
rukkola
pepper
Kutt opp ingrdiensene...
Smør creme fraich utover pizzabunnen...
Legg så på tomater, rødløk, champinjong og pepper...
Legg så på spekeskinke og mosarella...
Stek i ovnen på 225 grader i ca 15 minutter...
Du kan velge om du vil legge på litt ruccola den siste steketiden, eller om du tar den på etter severing...
Velbekomme...
GOD HELG ALLE SAMMEN!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar