1 kg grovbakst mel
1 pk tørrgjær
2 ts salt
3 dl hvetekli
2 dl havrekli
1 dl linfrø
200 g hakkede hasselnøtter
10 tørkede aprikoser klippet/hakket i biter
150 g roseiner
12 dl lunkent vann
2 ss rapsolje, gjerne til baking
Porsjoner:
Slik gjør du:
Hold igjen ca 2 dl av grovbakstmelet.
Bland resten av melet med de andre tørre ingrediensene, også gjær, salt , hakkede nøtter, aprikos og rosiner.
Bland resten av melet med de andre tørre ingrediensene, også gjær, salt , hakkede nøtter, aprikos og rosiner.
Tilsett lunkent vann og rapsolje og bland godt sammen.
Deigen skal være så løs at den kan røres med en tresleiv.
Bland / elt godt sammen for hånd i ca 5 min og tilsett de 2 dl av melet helt mot slutten.
Deigen skal være så løs at den kan røres med en tresleiv.
Bland / elt godt sammen for hånd i ca 5 min og tilsett de 2 dl av melet helt mot slutten.
Bruk en skje og legg deigen som ”rundstykker” på bakepapirkledt stekebrett .
Avhengig av størrelse blir det 16-20 knudret rundstykker.
Dekk med et kjøkkenhåndkle og sett til heving ca 1 time.
Avhengig av størrelse blir det 16-20 knudret rundstykker.
Dekk med et kjøkkenhåndkle og sett til heving ca 1 time.
Stek på midterste rille i varm stekeovn ved 225 grader i 15-20 min.
Avkjøl på rist.
Disse egner seg godt til å ha i fryseren.
Oppbevar de i fryseposer.
Disse egner seg godt til å ha i fryseren.
Oppbevar de i fryseposer.
Skal være godt med valnøtter i også ;)
mmm, de ser kjempegode ut, dem skal jeg prøve:-) Sjekk ut nye innlegg på bloggen min:-) www.kreativglede.net. Ha en strålende vår, Betina!
SvarSlett