søndag 27. februar 2011

Muslirundstykker...



Ingredienser:



1 kg grovbakst mel 
1 pk tørrgjær 
2 ts salt 
3 dl hvetekli 
2 dl havrekli 
1 dl linfrø 
200 g hakkede hasselnøtter 
10 tørkede aprikoser klippet/hakket i biter 
150 g roseiner 
12 dl lunkent vann 
2 ss rapsolje, gjerne til baking 
Porsjoner:

Slik gjør du:
Hold igjen ca 2 dl av grovbakstmelet.
Bland resten av melet med de andre tørre ingrediensene, også gjær, salt , hakkede nøtter, aprikos og rosiner.
Tilsett lunkent vann og rapsolje og bland godt sammen.
Deigen skal være så løs at den kan røres med en tresleiv.
Bland / elt godt sammen for hånd i ca 5 min og tilsett de 2 dl av melet helt mot slutten.
Bruk en skje og legg deigen som ”rundstykker” på bakepapirkledt stekebrett .
Avhengig av størrelse blir det 16-20 knudret rundstykker.
Dekk med et kjøkkenhåndkle og sett til heving ca 1 time.
Stek på midterste rille i varm stekeovn ved 225 grader i 15-20 min.
Avkjøl på rist.
Disse egner seg godt til å ha i fryseren.
Oppbevar de i fryseposer.

Skal være godt med valnøtter i også ;)

1 kommentar:

  1. mmm, de ser kjempegode ut, dem skal jeg prøve:-) Sjekk ut nye innlegg på bloggen min:-) www.kreativglede.net. Ha en strålende vår, Betina!

    SvarSlett