torsdag 2. desember 2010

Spinat- og pølsepai...




Ingredienser:

Bunn
3 dl grovbakst
1,5 dl grovmalt, sammalt hvete
150 g smør
5-6 ss vann
(eller som bunnen til "tun tærte", jeg hadde bare ikke mer grovbakst denne gangen;))

Fyll
3 stk kylling- og kalkunpølser
4 egg
150 g feta
1 dl fløte
375 g dypfryst spinat
1 båt hvitløk
1/2 ts salt
1/2 ts pepper

Del opp smørret i terninger. Ha det i en bolle... 



...og bland smørret sammen med melet og vannet, bruk hendene til å kna det sammen...
Dekk til med plast og sett det i kjøleskapet i ca. 30 minutter...


Smør så en paiform før du klemmer deige ut i formen.

Prikk paibunnen med en gaffel og forstek bunnen på 220 grader i ca. 15 minutter...




Visp sammen egg...



 Smuldre fetaosten med en gaffel...


 Klem vannet ut av den tinte spinaten...


Hakk hvitløk. Ha alle fyll ingrediensene i en bolle og bland det sammen...


Legg pølsene i den forstekte formen...


...hell fyllet over. 



Strø gjerne litt ost på toppen...


Stek i 25 minutter til på 220 grader...


                                




Godt med salat til. Jeg hadde litt hjemmelaget potetmos og gulrøtter, godt det også ;)






Velbekomme! 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar