tirsdag 11. januar 2011

"Sitroncurd"


Ingredienser: 

  • skall av 2 sitroner 
  • 2 dl friskpresset sitronsaft (ca. 6 sitroner)
  • 2½ dl sukker
  • egg
  • 125 g smør



Ta skallet av sitronene,gjerne i strimler. 
Press sitronsaften av 6 sitroner. 
Ha sitronsaft, skall, sukker og egg i en kjele. 
Rør i blandingen over svak varme til det tykner, men ikke koker.
Pass på å rør godt og ikke har for høy varme, da er det fare for at det blir eggerøre med sitronsmak. Og det er nok ikke så godt.


Ta kjelen av platen og visp inn smøret, delt i små biter. 
Godt å server som marmelade, til kjeks og brød.
Veldig godt på ost... 
Enkelt å lage og hyggelig å gi bort i en søt krukke med en liten hilsen på ;)

oppskriften er hentet fra Tine.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar