onsdag 24. november 2010

Spansk omelett!

Disse er geniale når det nå nærmer seg eksamensperiode og tiden til å lage mat blir mindre og mindre... Så dette er et tips til dere, som har eksamens periode i disse kalde før-før julstider..
Viktig med ordentlig mat når hodet skal prestere på sitt beste ;)


Ingredienser:
til ca. 6 posjoner

1 dl olivenolje
250 g (ca.4 mellomstore) poteter, finskåret
1 løk skåret i ringer
7 egg
2 ss finhakket persille
100 g oppskåret chorizo


Forvarm ovenen til 200 grader. 
Smør en 6 hulls muffinsform. 
(mulig man også kan bruke papirformer om du ikke har en i alliminium eller silicon, men det har jeg ikke prøvd)

Del opp potetene og løken...


Varm oljen i en stor stekepanne, legg i potetene og stek til disse blir gylne...


Ta potetene ut av pannen og sett de til side mens du steker løkringene på samme måte...




Bland persille og egg i en mugge. 
Fordel potet, løk, og chorizo likt mellom formene, hell egg over. 


Stek i 15 minutter i ovnen til de er gylne.



Kan også lages med andre ingredienser hvis du vil det, men chorizoen gir en god smak.
Server varme eller kalde. Putt de du ikke spiser i en boks så har du en rask middag eller lunch til flere dager...
Godt med salat og kanskje noe brød til!

Velbekomme!

1 kommentar:

  1. Nam,nam, det så så lekkert ut. Jeg blir sulten av å se så god mat.
    Klem fra mamma

    SvarSlett