tirsdag 16. november 2010

"Tun tærte"..

Hei!

Tun tærte etter vår danske praktikant Mettes oppskrift, med en liten vri. Paien er et enkelt og rimelig (les:studentvennlig) midaggstips.



Ingredienser:

Bunn:
4,5 dl grovbakst
150 g smør
5-6 ss vann

Fyll:
2 egg
1 dl skummet melk
1 dl creme fraish
2 bokser tunfisk i vann
1 fedd hvitløk
salt og pepper

Del smøret opp i terninger og bland deigingrediensene i en bolle.



Bruk hendene til å blande vannet og smøret inn i melet til deigen blir "fast".



 Dekk til deigen og la den stå i kjøleskapet i 30-60 minutter. Sett på ovenen på 225 grader.

Pisk eggene sammen. tilsett melk og creme faish, rør eggemassen sammen. Mos tunfisken med en gaffel og tilsett den i eggemassen. Press hvitløk og tilsett salt og pepper.



Trykk deigen ut i en paiform og stikk hull i deigen med en gaffel.



Forstek deigen i 15 minutter på 225 grader.. 
..legg så på fyllet og stek i 25- 30 minutter på 200 grader.




Paien er godt med salat og dressing til. Denne dressingen består av creme fraish med litt hakket fesk chilli, pepper og litt chillipulver, smak til.


Velbekomme!

2 kommentarer:

  1. Dette er veldig godt, kan jeg bekrefte, også delikat det ser ut, fine bilder. Ble sulten jeg...Klem fra Mamma

    SvarSlett
  2. Smart vri forøvrig!!!!

    SvarSlett