Hei!
Tun tærte etter vår danske praktikant Mettes oppskrift, med en liten vri. Paien er et enkelt og rimelig (les:studentvennlig) midaggstips.
Ingredienser:
Bunn:
4,5 dl grovbakst
150 g smør
5-6 ss vann
Fyll:
2 egg
1 dl skummet melk
1 dl creme fraish
2 bokser tunfisk i vann
1 fedd hvitløk
salt og pepper
Del smøret opp i terninger og bland deigingrediensene i en bolle.
Bruk hendene til å blande vannet og smøret inn i melet til deigen blir "fast".
Dekk til deigen og la den stå i kjøleskapet i 30-60 minutter. Sett på ovenen på 225 grader.
Pisk eggene sammen. tilsett melk og creme faish, rør eggemassen sammen. Mos tunfisken med en gaffel og tilsett den i eggemassen. Press hvitløk og tilsett salt og pepper.
Bruk hendene til å blande vannet og smøret inn i melet til deigen blir "fast".
Dekk til deigen og la den stå i kjøleskapet i 30-60 minutter. Sett på ovenen på 225 grader.
Pisk eggene sammen. tilsett melk og creme faish, rør eggemassen sammen. Mos tunfisken med en gaffel og tilsett den i eggemassen. Press hvitløk og tilsett salt og pepper.
Trykk deigen ut i en paiform og stikk hull i deigen med en gaffel.
Forstek deigen i 15 minutter på 225 grader..
..legg så på fyllet og stek i 25- 30 minutter på 200 grader.
Paien er godt med salat og dressing til. Denne dressingen består av creme fraish med litt hakket fesk chilli, pepper og litt chillipulver, smak til.
Velbekomme!
Dette er veldig godt, kan jeg bekrefte, også delikat det ser ut, fine bilder. Ble sulten jeg...Klem fra Mamma
SvarSlettSmart vri forøvrig!!!!
SvarSlett